clanak False

Održan okrugli stol na temu "Socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu"

17.11.2021.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom-Zagreb“, Centrom za rehabilitaciju Silver i Centrom za pružanje usluga u zajednici „Novi Jelkovec“, organizirao je 17. studenoga 2021. putem Zoom platforme okrugli stol na temu „Socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu“ povodom obilježavanja Svjetskog dana djece koji se održava svake godine 20. studenoga.

Na okruglom stolu okupilo se više od 200 stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju iz sustava socijalne skrbi, zdravstva i obrazovanja iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Djeca s teškoćama u razvoju imaju pravo na kvalitetnu skrb, obrazovanje, zdravstvenu i drugu zaštitu te je cilj osigurati jednake mogućnost za ostvarivanje svih prava. Svrha okruglog stola bila je staviti naglasak na važnost osiguravanja pravovremenih i svima dostupnih socijalnih usluga, budući da nisu dostupne brojnoj djeci i obiteljima.

Grad Zagreb, s ciljem pravovremenog pružanja usluga i to od najranije dobi života (od 0 do 3), osnovao je tri važne i vrijedne ustanove socijalne skrbi, jedinstvene u ovom dijelu Europe, koje djeluju po principu otvorenosti usluga, a ujedno su i sjedišta za osiguravanje odgovarajućih usluga i servisa za veći broj korisnika u našem gradu, ali i šire.

Okrugli stol otvorile su zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dr.sc. Marinka Bakula-Anđelić i zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom dipl. soc. radnica Mira Pekeč-Knežević. U stručnom dijelu predavanja sudjelovale su prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak i univ. spec. rehab. educ., Ana-Marija Bohaček s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te zaposlenici Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom-Zagreb“, Centra za rehabilitaciju Silver i Centra za pružanje usluga u zajednici „Novi Jelkovec“ koji su predstavili svoje programe.


Gradske vijesti - 2021.