clanak False

Primopredaja specijalnoga navalnog vatrogasnog vozila

23.12.2021.

Primopredaja specijalnog navalnog vatrogasnog vozila

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba uručio specijalno navalno vatrogasno vozilo.

Radi se o vozilu za borbu protiv velikih požara, ali se korist i u hitnim intervencijama, npr. u prometnim nesrećama i drugim akcijama spašavanja, a godišnje zatreba na oko 350 intervencija.

Novo navalno vatrogasno vozilo je opremljeno s dvostrukom kabinom za šest vatrogasaca, spremnikom za vodu i pjenila te je svojom kvalitetom u europskome vrhu autoindustrije.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da je ponosan što je sredstvima iz gradskog proračuna kupljeno vozilo domaće proizvodnje, odnosno od zagrebačke tvrtke koja izvozi diljem svijeta. "Iskoristio bih priliku i zahvalio bih svim vatrogascima na angažmanu u saniranju posljedica potresa koji su pogodili Zagreb i Petrinju. U nadi da će nadolazeća godina proći sa što manje nesreća i intervencija, svima želim sretan Božić i uspješnu 2022.", kazao je gradonačelnik.

"Zahvaljujemo svima koji su pomogli realizirati ovaj projekt. Ovo je predivni božićni poklon Vatrogasnoj postaji Centar, ali i svim građanima Zagreba. Jer novo vozilo pojačava opću sigurnost građana", rekao je zapovjednik Siniša Jembrih.

Gradske vijesti - 2021.