clanak False

Stožer civilne zaštite grada Zagreba_19 novooboljelih osoba

08.03.2021.
1/3
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 19, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite grada Zagreba, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Cecilija Rotim. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obavljeno je 597 testiranja na SARS-CoV-2 od kojih su 23 bila pozitivna nalaza. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 55 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 170 osoba.

Od 55 obrađenih pozitivnih osoba, 21 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 22 su kontakti COVID pozitivnih osoba, dok se njih sedam povezuje s izloženosti zaraze prilikom putovanja ili obiteljskih druženja, a za pet osoba je obrada je još u tijeku, rekla je Rotim.

U domovima za starije osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela djelatnica. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod dva učenika osnovnih i tri učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 40 učenika osnovnih i 51 učenika srednjih škola.
 
U razdoblju od 5. do 7. ožujka, kroz covid ambulante prošla je  681 osoba, samoizolacija je određena za njih 9, dok je na testiranje upućeno njih 229, naglasio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.  Brzim antigenskim testovima testirano je 517 osoba, od kojih je 59 bilo pozitivno, odnosno 11,4%, dodao je pročelnik.

Prema riječima Željka Renića iz komunalnog i prometnog redarstva prikupljeno je 42 949 tona građevinskog otpada sa ukupno 19 235 lokacija.

U ime Stožera civilne zaštite grada Zagreba, načelnica stožera doc. dr. sc. Olivera Majić čestitala je Međunarodni dan žena.

Gradske vijesti