clanak False

"Fit for Future" - nova platforma Europske komisije

12.05.2020.
„Fit for Future” je naziv nove stručne skupine koju je, 11. svibnja 2020., pokrenula Europska komisija.
Riječ je o stručnoj skupini na visokoj razini koja će Komisiji pomoći pojednostaviti postojeće zakone EU-a i smanjiti administrativno opterećenje za građane i poduzeća.
Pomoći će i oko osiguravanja da zakonodavstvo EU-a bude doraslo promjenama koje donosi budućnost s obzirom na potrebu za suočavanjem s novim izazovima kao što je digitalizacija.
 
Platforma „Fit for Future”, koja će se sastojati od dviju skupina, skupine predstavnika vlada i skupine predstavnika dionika, okupit će predstavnike nacionalne, regionalne i lokalne razine iz država članica te predstavnike Odbora regija, Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora i skupine dionika s praktičnim stručnim znanjem o raznim područjima politika.
 
Kada ta platforma počne s radom, šira javnost i dionici moći će pridonositi njezinu radu na smanjenju opterećenja i pojednostavnjenju zakonodavstva. K tomu, preko portala pod nazivom „Iznesite svoje mišljenje” građani i dionici mogu podijeliti svoja stajališta o postojećim zakonima i dati prijedloge za nove politike EU-a.
 
Dodatne informacije dostupne su na poveznici.

Vijesti i aktualnosti