clanak False

Obnova Grada mladih

27.05.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Grad mladih gdje su započeli radovi na izgradnji vanjske ograde. Izgradnja ograde dio je sanacije i rekonstrukcije u sklopu kompletne revitalizacije Projekt Grad mladih.

Nakon nepunih 70 godina od izgradnje ovog kompleksa, Grad je odlučio u naredne četiri godine revitalizirati Grad mladih, rekao je gradonačelnik i istaknuo da će se radovi odvijati u četiri faze - prva faza radova započela je izgradnjom vanjske ograde u duljini od 2,5 kilometara i video nadzora, druga obuhvaća završetak komunalne infrastrukture. Nakon plinske infrastrukture koja je dovršena prošle godine, slijedi oborinska odvodnja i voda. Treća faza je sanacija i rušenje objekata koji su dotrajali, a sve pod nadzorom Gradskog ureda za zaštitu spomenika jer je cijeli prostor zaštićena kulturno povijesna cjelina. U četvrtoj fazi izgradit će se dopunski objekti – dvorana, bazen, igrališta. Ovo je biser grada Zagreba i po završetku radova bit će ljepši nego Maksimir, Bundek i Tuškanac zajedno, zaključio je gradonačelnik.

Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanje Jerković u tijeku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju postojećih objekata. To je jedan od osnovnih ciljeva - unaprijediti ono što je postojeće i sve što imamo staviti u funkciju te dovršiti i osuvremeniti ovaj kompleks na jedan drugi način. Bitno je napomenuti da je ovaj projekt arhitekta Vitića nedovršen što nije ništa neuobičajeno za projekte iz tog perioda. Ono što nikada nije izvedeno je bazen, amfiteatar i niz igrališta. Zato smo na tom tragu promislili na suvremeni način i  upravo za te sadržaje pripremili program za natječaj kojeg ćemo raspisati kroz otprilike mjesec dana. Nadamo se velikom odazivu i najboljim rješenjima.

Gradske vijesti - 2019.