clanak False

Upisi u gradske dječje vrtiće za pedagošku godinu 2024./2025.

07.05.2024.
------------------------------
Zahtjevi za upis u gradske dječje vrtiće za pedagošku godinu 2024./2025. podnose se
od 13. do 23. svibnja 2024.
------------------------------

Dragi roditelji/skrbnici,
u želji da vam olakšamo upis djece u dječje vrtiće, Grad Zagreb omogućio je uslugu e-Upisi u dječje vrtiće, uz pomoć koje iz svog doma možete podnijeti zahtjev za upis djeteta u odabrani dječji vrtić kojem je osnivač Grad Zagreb.

Prije podnošenja zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić molimo da obavezno proučite:
Za upis u jaslice i vrtić:

Za upis u program predškole (u trajanju od 250 sati): 
  • Obavijest o upisu u program predškole djece obveznika predškole koja nisu uključena u programe predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjem vrtiću za pedagošku godinu 2024./2025. na području Grada Zagreba.
  • Provedba programa predškole organizirat će se u sljedećim dječjim vrtićima: Dječji vrtić Bukovac, Dječji vrtić Vjeverica, Dječji vrtić Cvrčak, Dječji vrtić Duga, Dječji vrtić Milana Sachsa, Dječji vrtić Zrno, Dječji vrtić Tratinčica, Dječji vrtić Zapruđe, Dječji vrtić Botinec, Dječji vrtić Siget, Dječji vrtić Hrvatski Leskovac, Dječji vrtić Jarun, Dječji vrtić Matije Gupca, Dječji vrtić Prečko, Dječji vrtić Petar Pan, Dječji vrtić Kolibri, Dječji vrtić Medo Brundo, Dječji vrtić Pčelica, Dječji vrtić Poletarac, Dječji vrtić Radost, Dječji vrtić Sunce, Dječji vrtić Ivane Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Jabuka, Dječji vrtić Malešnica, Dječji vrtić Špansko, Dječji vrtić Gajnice, Dječji vrtić Vrapče, Dječji vrtić Markuševec, Dječji vrtić En ten tini, Dječji vrtić Leptir, Dječji vrtić Sesvete i Dječji vrtić Šegrt Hlapić.
 
------------------------------
PODNOŠENJE ZAHTJEVA
Podnošenje zahtjeva za upis djeteta moguće je isključivo putem Portala Moje ZG e-usluge, odnosno na poveznici e-VRTIĆI, koja će biti aktivna od 13. do 23. svibnja 2024.: https://eupisi.zgvrtici.hr/welcome 

Korisničke upute možete preuzeti na povezinici, a iste se nalaze i u aplikaciji.
 
Roditelj/skrbnik djeteta zahtjev za upis djeteta treba podnijeti od 13. do 23. svibnja 2024. isključivo putem elektroničke prijave samo jednom gradskom dječjem vrtiću (primarni izbor).

Roditelj/skrbnik ima mogućnost odabira i drugoga gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije za slučaj da dijete ne bude primljeno u dječji vrtić koji je bio primarni izbor. Dječji vrtić koji je alternativna opcija razmatra te prijave nakon što je obradio i prihvatio zahtjeve za upis djece kojima je bio primarni izbor, ako ima preostalih slobodnih mjesta za upis.

Za elektroničku predaju zahtjeva za upis djeteta nužno je posjedovati:
  • NIAS vjerodajnicu značajne ili visoke razine sigurnosti za prijavu u sustav,
  • adresu elektroničke pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.
Više o sustavu e-Građani i kako koristiti usluge u sustavu e-Građani možete vidjeti na poveznici, a listu prihvatljivih vjerodajnica značajne ili visoke razine sigurnosti možete vidjeti na ovoj poveznici:

------------------------------
DOKUMENTACIJA ZA UPIS
Uz zahtjev za upis djeteta u jaslice i vrtić potrebno je elektroničkim putem priložiti skenirane/fotografirane dokumente koji su navedeni u Obavijesti o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2024./2025. na području Grada Zagreba (link).

Uz zahtjev za upis djeteta u program predškole (u trajanju od 250 sati) potrebno je elektroničkim putem priložiti skenirane/fotografirane dokumente koji su navedeni u Obavijesti o upisu u program predškole djece obveznika predškole koja nisu uključena u programe predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjem vrtiću za pedagošku godinu 2024./2025. na području Grada Zagreba (link).
 
------------------------------
POMOĆ I PODRŠKA
Ukoliko je roditeljima/skrbnicima potrebna pomoć u postupku podnošenja zahtjeva za upis u dječji vrtić, za podršku se mogu obratiti odabranom dječjem vrtiću tijekom radnog vremena putem telefona ili e-pošte. Popis dječjih vrtića i kontakt podataka nalazi se ovdje.

Također, kako bismo roditeljima/skrbnicima osigurali optimalnu tehničku podršku u korištenju aplikacije tijekom postupka upisa djece, otvoren je Helpdesk s adresom: e-upisi.vrtici@zagreb.hr

Česta pitanja i odgovori nalaze se ovdje.

------------------------------
NAPOMENA: UPISI U DJEČJI VRTIĆ SESVETSKI KRALJEVEC
S obzirom na to da će Dječji vrtić Budućnost (GČ DONJI GRAD) privremeno, odnosno, do završetka postupka osnivanja DV Sesvetski Kraljevec provoditi sve aktivnosti vezano za upis djece u novi objekt Sesvetski Kraljevec, Đačka 2, Sesvete, roditelj/skrbnik djeteta zainteresiran za upis djeteta u objekt Sesvetski Kraljevec, zahtjev za upis djeteta podnosi Dječjem vrtiću Budućnost (prioritetni izbor) pri čemu će u aplikaciji, u izborniku pod Odabir programa dječjeg vrtića, odabrati SESVETSKI KRALJEVEC - Redoviti 10-satni program jaslice/ SESVETSKI KRALJEVEC - Redoviti 10-satni program vrtić, a  po svom izboru odabrati drugi gradski dječji vrtić (kao alternativnu opciju). 


 
ROK PRIJAVE JE 
OD 13. DO 23. SVIBNJA 2024. GODINE