clanak False

Kazališne izvedbe predstave "Vrijeme" na zagrebačkim ulicama

24.09.2019.
Zagrebačko kazalište mladih u koprodukciji s umjetničkom organizacijom U!ZAHVATI (Ukrajina) organizira izvedbenu šetnju koja se održava na zagrebačkim ulicama. Premijera ovog projekta bit će 30. rujna na Glavnom željezničkom kolodvoru, dok će se ostale izvedbene šetnje održati tijekom listopada.
 
Umjetnička organizacija U!ZAHVATI  od 2016. koncipirala je kazališne izvedbene šetnje izvan kazališnog prostora i gledateljima pruža novo iskustvo u novim okolnostima. I u zagrebačkoj verziji Vrijeme je izvedba koja gledatelje navodi da se zamisle, otvore, sve je zasnovano na emocionalnoj povezanosti i interakciji, da se pobude osjećaji gledatelja, slušatelja, slučajnog prolaznika i glumca.
 
Izvedbena šetnja Time/Vrijeme ukrajinske umjetničke organizacije U!ZAHVATI odvija se na specifičnim zagrebačkim gradskim lokacijama, a u šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja. Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.
 
Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru i dalje se odvijaju gradskim ulicama, a predstavu koja traje 1 sat i 40 minuta gledatelji slušaju preko slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.Projekt je podržan od Ureda za kulturu grada Zagreba.

Glumci naratori: Danijel Ljuboja, Mateo Videk. Petra Svrtan, Vedran Živolić
Glumci: Vladimir Jazbec/ Andrej Henigman, Antun Antolović / Branimir Bobinac, Inja Munić / Ines Jagodić, Laura Dir Cico / Ema Mašić
 
Autorski tim:
Redateljica: Polina Baranychenko
Asistentica redatelja: Anna Leschenko
Scenarij i adaptacija: Yuri Solonets
Adaptacija scenarija na hrvatskom: Nikolina Bogdanović
Skladatelj: Dmytro Saratsky
Oblikovatelj zvuka: Denis Petrov
Oblikovatelj glazbe: Mario Mirković
Saksofonist: Andrej Henigman
Producentica: Maja Gladović
Inspicijentica: Petra Prša
Voditelj tehnike: Ivica Kranželić
Administratori i vodiči: Danijela Evđenić, Lucia Luque Akrap, Nikolina Medak, Laura Bošnjak, Filip Lugarić, Veronika Milinović, Laura Anić Kaliger, Ema Šunde
Rekviziter: Domagoj Miloš
Fotografkinja: Matea Ilijašev

Više informacija na poveznici ovdje

Aktualno