clanak False

Otvoren novouređeni vrtić u Odri

04.03.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novouređeni prostor područnog objekta Dječjeg vrtića Botinec u Odri, namijenjen odgojno-obrazovnoj skupini jasličkog uzrasta. Rekonstrukcijom stare glazbene škole, uređen je i kompletno opremljen dodatni prostor za potrebe povećanja kapaciteta vrtića, a sve zbog rastućeg broja mladih obitelji u Odri.

Dugogodišnja ravnateljica DV Botinec Marijana Pernar rekla je kako je objekt izgrađen 1859. „Bio je prva škola na ovom području i zadnjih par godina je bio u derutnom stanju, a inicijativom nadležnih osoba iz Gradskog ureda i uz potporu gradonačelnika, ovaj objekt uređen je za jasličku dobnu skupinu - za 21 dijete.“
Dodala je i kako je kompletna rekonstrukcija uključivala sanaciju „od poda do krova“, a prostor novog objekta mogao bi se iskoristiti i za još jednu vrtićku grupu engleskog jezika.

Gradonačelnik Milan Bandić svrstao je lošu demografsku sliku među ključne hrvatske probleme te istaknuo kako je Zagreb jedini to prepoznao, zaključivši kako je zagrebačka demografska i populacijska politika jedna od najboljih u Europi. Nadalje, gradonačelnik je dodao kako je nova jaslička grupa smještena u rekonstruiranu, 150 godina staru školu koja je kao zaštićeni spomenik kulture na ovaj način sačuvana. Najavio je i kako se uskoro očekuje građevinska dozvola za novu školu u Odri, te izrazio nadu da će već koncem ljeta krenuti radovi na izgradnji.

Dječji vrtić Botinec s radom je započeo 1972., a područni objekt u Odri otvoren je sedam godina kasnije. Vrtić danas djeluje na četiri lokacije (dvije u Botincu, jedna u Odri i jedna u Maloj Mlaci) i broji 22 odgojno-obrazovne skupine s ukupno 512 djece o kojima brine 80 zaposlenika.

Gradske vijesti