clanak False

Predstavljanje sažetka ZagrebPlana

19.04.2017.

Sažetak Razvojne strategije Grada Zagreba, ZagrebPlana, predstavljen je u ZgForumu u utorak, 18. prosinca 2012.
Razvojnu strategiju Grada Zagreba (ZagrebPlan) koordinirao je i izradio Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, imenovani regionalni koordinator za Grad Zagreb, u suradnji sa širokom mrežom partnera sastavljenom od predstavnika gradskih upravnih tijela, trgovačkih društava i institucija, te cijenjenih stručnjaka iz pojednih područja, okupljenih u Partnerskom vijeću Grada Zagreba. Ovaj temeljni strateški dokument Gradska skupština usvojila je u travnju 2012.

Na predstavljanju sažetka pozdravni je govor održala pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Jadranka Veselić Bruvo. Istaknula je da se na ovom dokumentu radilo više od tri godine, a nova Razvojna strategija za razdoblje 2014. – 2020. je u prvoj fazi izrade.

Prezentacija tiskanog sažetka ZagrebPlana vremenski se poklopila s godišnjicom otvorenja ZgForuma, prostora za komunikaciju gradskih upravnih tijela s javnošću, koji je u svom kratkom djelovanju prepoznat kao uspješno mjesto susreta uprave i građanstva, te javnog i civilnog sektora. Pročelnica Veselić Bruvo podsjetila je na niz aktivnosti koje su se u ZgForumu odvijale proteklih godinu dana, te najavila sljedeće događanje – izložbu „Javni prostori Grada Zagreba“ čije je otvorenje predviđeno za 22. siječanj 2013.

Voditeljica izrade ZagrebPlana, Irena Matković, objasnila je važnost Strategije kao preduvjeta za kandidiranje projekata prema EU fondovima. Baza projekata koji će biti prikladni za apliciranje raste, a također se osvrnula na pripremne korake koji su poduzeti i planirani u izradi nove strategije.

Predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata, Hrvoje Hrabak, naglasio je kompleksnost ZagrebPlana, i istaknuo kako se radi o naprednom i kvalitetno izrađenom dokumentu.
Kao čest gost na raznim događanjima u ZgForumu prenio je okupljenima svoje pozitivne dojmove o prostoru kao mjestu na kojem se podiže nivo komunikacije.

Zagrebplan, Razvojna strategija Grada Zagreba za radoblje do 2013. godine, dostupna je na službenim stranicama Grada Zagreba, www.zagreb.hr.
 

slika 1, slika 2