clanak False

Radionica za članove obitelji oboljelih od demencije - 25.05.2022. - Zagreb

20.05.2022.
U sklopu EU projekta “Svi za pamćenje”, koji koordinira Grad Zagreb, stručnjaci iz Klinike za psihijatriju Vrapče održat će radionice namijenjene neformalnim njegovateljima, odnosno članovima obitelji oboljelih od demencije. Od ukupno osam radionica, prva je u Vrapču, još šest će biti održane diljem Hrvatske, a za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati im uživo, bit će dostupan i online seminar. Cilj radionica je educirati, informirati, osnažiti i podržati 200 neformalnih njegovatelja.

Teme predavanja:

● Dijagnoza i što sad? - Kako (dobro) živjeti s demencijom - prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, dr.med., specijalist psihijatar
● Komunikacija s osobom oboljelom od demencije - dr. sc. Senka Repovečki, mag. med. techn., i Jasminka Bektić Hodžić, mag. med. techn.
● Kvaliteta života i sagorijevanje njegovatelja - dr. sc. Danijela Žakić Milas, specijalist kliničke psihologije, i Zvjezdana Debogović, mag. med. techn.
● Savjeti oko socijalnih prava, potpora i mogućnosti lokalne zajednice - Sanja Đaković Prištof, mag. soc. rada, i Lucija Šafar, mag. act. soc.
 

25. svibnja 2022., od 9:30-13:00
Edukacijski centar Klinike za psihijatriju Vrapče, Bolnička cesta 32, Zagreb

Besplatan ulaz
 
Radionice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

EU PROJEKT "SVI ZA PAMĆENJE - SPAM"