clanak False

Tečaj upotrebe pametnih telefona i tableta za treću životnu dob

06.03.2020.
U Narodnom sveučilištu Sesvete organiziraju besplatne program za pripadnike treće životne dobi. Programi cjeloživotnog učenja sve su potrebniji starijim osobama i umirovljenicima kojima nove tehnologije otežavaju snalaženje u svakodnevnim situacijama, a nepoznavanje stranih jezika i korištenja kompjutera i interneta ograničavaju ih u ispunjavanju želja za komunikacijom i putovanjima u dobi u kojoj umirovljenici iz ostalih europskih zemalja najviše putuju.

Mnogima od njih je ovakav tip programa i prilika za upoznavanje i druženje.

Program za treću životnu dob i umirovljenike VRIJEME ZA MENE podrazumijeva nekoliko edukativno-kreativnih programa i radionica namijenjenih starijim osobama koji će im pomoći u svakodnevnom životu i lakšem snalaženju s novim tehnologijama, a istovremeno će ugodno, korisno i društveno ispuniti svoje slobodno vrijeme.

Prvi u nizu edukativnih programa je tečaj upotrebe pametnih telefona i tableta. Prijavite se na ovaj kratki tečaj i u svega mjesec dana saznajte kako upotrebljavati mobitel  da biste si olakšali svakodnevni život te kako koristiti podsjetnike, kameru, aplikacije Viber i WhatsApp, pretraživati Internet i društvene mreže, te koristiti Skype za razgovore s osobama koje su daleko a želite ih vidjeti u živoj vezi.

Tečaj se održava četvrtkom od 18 do 19.30 sati i za umirovljenike je besplatan.
Predbilježbe su u tijeku na: 01 2002 060 i info@ns-sesvete.hr