clanak False

U Zagrebu i dalje povoljna epidemiološka situacija

08.06.2020.
U Zagrebu je i nadalje povoljna epidemiološka jer nema novooboljelih. Testiranje se još može obaviti u NZZJZ Dr. Andrija Štampar, a ostale trijažne ambulante su prestale s radom.

Ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar je rekao da je još jedan sugrađanin aktivno bolestan te da je dobra vijest što nakon testiranja na 80 uzoraka u posljednja dva dana nijedan test nije bio pozitivan na koronavirus.

Tijekom jučerašnjeg dana statičari su pregledali 192 objekta pa ih je do danas pregledano ukupno 23 705, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te upravitelji zgrada i nadalje redovito interveniraju na terenu prema prijavama građana. U tijeku je sanacija na oštećenim objektima kojima prijeti urušavanje u užem gradskom središtu na trasi tramvajskog prometa. Poručio je da su u tijeku radovi u Ulici Medveščak u smjeru Mihaljevca i Ksaverske ceste te da je na snazi privremena prometna regulaciju prometa koja se koordinira zajedno sa ZET-om radi uspostave tramvajskog prometa.

Željko Renić iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo je istaknuo da su djelatnici do danas postupali na 8 885 lokacija i da su prikupili 20 777 tona građevinskog otpada, dok su u dane vikenda sa 101 lokacije prikupili 181 tonu građevinskog otpada.

Gradonačelnik Milan Bandić je ponovo zahvalio svim sugrađankama i sugrađanima na odgovornosti i samodisciplini u ovome izazovnom periodu. Također, zahvalio je svim djelatnicama i djelatnicima koji su sudjelovali u borbi protiv koronavirusa i u saniranju posljedica potresa te je dodao da će nakon što oboljeli sugrađanin ozdravi, Zagreb biti slobodan od koronavirusa.

Gradske vijesti