clanak False

Zamjenica Dolenec na obilježavanju Dana KB Sveti Duh

08.06.2022.
U Kliničkoj bolnici Sveti Duh, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec prisustvovala je danas svečanosti u povodu obilježavanja Dana Klinike, u okviru koje su dodijeljene nagrade najboljim djelatnicima Kliničke bolnice i nagrada za najbolji znanstveni rad u 2021.
 
Čestitajući ravnateljici i djelatnicima na vrijednoj obljetnici te na ustrajnome radu na dobrobit sviju nas, zamjenica Dolenec je naglasila da je Klinika, u kontekstu gradskih zdravstvenih ustanova - perjanica u smislu daljnjeg planiranja razvoja i unaprjeđenja zdravstvenih usluga u Zagrebu.
 
„U središtu svega onoga što treba biti budućnost bolnice je naravno zadovoljstvo pacijenata i unapređenja zdravstvenih usluga. To je zajednički cilj svih nas“, rekla je Dolenec. Dodala je i kako je Gradska uprava ove godine u Proračunu grada Zagreba izdvojila 22 milijuna kn za radove na Zavodu za kliničku mikrobiologiju i hospitalne infekcije. „Sveti Duh prijavljen je i na ukupnu vrijednost natječaja sredstva EU u vrijednosti od 305 milijuna kn. Jedan dio iz Fonda solidarnosti, a ostalo preko Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. To su izuzetno važne investicije.” Naglasila je i kako grad Zagreb sada radi na planiranju strateških projekata do 2027.
 
Klinička bolnica Sveti Duh u vlasništvu je Grada Zagreba, te je najstarija bolnica u Republici Hrvatskoj koja je s radom započela 1804. od kada ima neprekinutu tradiciju.

Gradske vijesti