clanak False

Europska godina volontiranja 2011.

19.04.2017.

Odlukom Vijeća Europske unije 2011. godina proglašena je Europskom godinom volontiranja. Očekuje se da će Europska godina volontiranja povećati volonterski rad i ojačati svijest o njegovoj dodanoj vrijednosti te da će istaknuti povezanost volonterskog rada na lokalnoj razini i njegovog značaja u širem europskom kontekstu. Tijekom 2011. godine nastojat će se objediniti različite aktivnosti u cilju promicanja volonterstva.

Grad Zagreb unatrag nekoliko godina podržava mnoge programe i projekte kojima se volonterstvo uzdiže na višu razinu, prepoznatu kao društvena vrijednost. Poseban značaj daje se onim organizacijama koje stručno promiču vrijednost i kvalitetu volontiranja. 

Vezano uz Europsku godinu volontiranja, namjera je Grada Zagreba da se aktivno uključi u akcije organiziranja volontera i volonterskih aktivnosti. Stoga će Grad Zagreb inicirati i podržati različite programe i aktivnosti čiji su zajednički ciljevi: pomoć građanima kojima je potrebna tuđa pomoć u zadovoljavanju osnovnih potreba, skretanje pažnje na svakodnevne probleme današnjice te povezivanje svih organizacija civilnog društva koje promiču volonterstvo.