clanak False

Prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

19.04.2017.

Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom Grad Zagreb posebnu je pažnju posvetio prijevozu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju kroz organiziranje i provođenje prijevoza specijaliziranim kombi vozilima koji je za korisnike besplatan.

Provođenje prijevoza povjereno je Zagrebačkom električnom tramvaju d.o.o. Trenutno je na raspolaganju 26 kombi vozila, 16 za prijevoz osoba s invaliditetom  i 10 za prijevoz djece s teškoćama u razvoju.

Prijevoz se vrši na temelju Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu  te Pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom i Pravilnika o obavljanju prijevoza djece s teškoćama u razvoju unutar administrativnih granica grada Zagreba

 
 
a) Prijevoz djece s teškoćama u razvoju specijaliziranim kombi vozilima

Prema Pravilniku o obavljanju prijevoza djece s teškoćama u razvoju, prijevoz djece s teškoćama u razvoju organizira se sa svrhom uspostavljanja linijskog prijevoza djece s teškoćama u razvoju od mjesta njihovog stanovanja ili lokacija u njihovoj blizini do vrtića,  osnovnih škola te do ustanova kojima je Grad Zagreb osnivač.                                                                                                                  
Prijevoz specijaliziranim vozilom prema ovom Pravilniku mogu koristiti isključivo djeca s s teškoćama u razvoju koja se kreću pomoću invalidskih kolica te iznimno i djeca  s teškim motoričkim smetnjama uz preporuku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 
 
b) Prijevoz osoba  s invaliditetom specijaliziranim kombi vozilima

Na osnovu Pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom, prijevoz može koristiti isključivo osoba s invaliditetom koja se kreće pomoću invalidskih uz preporuku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom


Za sve informacije možete nas kontaktirati na:01/616 6189, 01/610 1236