clanak False

20 godina djelovanja Ustanove Dobri dom Grada Zagreba

20.02.2024.
U prigodi Svjetskog dana socijalne pravde, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, sa suradnicima, uz ravnatelja Alena Župana sudjelovali su danas u obilježavanju 20. godišnjice djelovanja Ustanove Dobri dom Grada Zagreba u Pučkoj kuhinji.

„Socijalni program Grada Zagreba usmjeren je skupinama u najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a ostvaruje se kroz sustave socijalnih pomoći i socijalnih usluga, kroz Odluku o socijalnoj skrbi kojom je obuhvaćeno preko 90.000 sugrađana, i za čiju provedbu je osigurano preko 28 milijuna eura“ rekao je gradonačelnik Tomašević.
 
„Putem Ustanove Dobri dom Grada Zagreba za 1 717 sugrađana, u tri pučke blagovaonice, omogućen je jedan topli obrok svaki dan u godini, a za to je Grad u 2024. osigurao preko 1.5 milijun eura“.
 
„Pored pučke kuhinje, kroz ustanovu Dobri dom osiguravaju se usluge dostave obroka u domove, pomoć u obiteljskim paketima te pomoć u mliječnoj hrani za obitelji s djecom“, kazao je gradonačelnik te svim djelatnicima Ustanove čestitao 20-tu obljetnicu, zahvalivši im na požrtvovnosti i ljubavi koju kroz svakodnevni rad pružaju najranjivijim skupinama.
 
Ravnatelj Župan zahvalio je Gradu Zagrebu i svim djelatnicima koji su kroz sve ove godine sudjelovali u njihovom radu, istaknuvši kako je Dobri dom Grada Zagreba ustanova spremna prihvatiti buduće izazove koji su pred njima.

Gradske vijesti