clanak False

Domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba i Ustanovi "Dobri dom" Grada Zagreba dodijeljena Medalja Grada Zagreba

03.06.2020.
Posljednjih nekoliko mjeseci suočeni smo s izazovima koji su u potpunosti promijenili našu svakodnevicu. Epidemijom korona virusa način života koji smo dosad poznavali promijenjen je iz korijena, a snažan potres koji je pogodio grad Zagreb unio je dodatni nemir i neizvjesnost. Situacija u kojoj smo se našli pred nas je stavila velike osobne, ali i profesionalne izazove, osobito u skrbi za starije osobe te socijalno ugrožene sugrađane.
Jedanaest domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba na sve navedene izazove odgovorilo je i više nego uspješno. Pravovremena reakcija, primjena preporučenih epidemioloških mjera te odgovorno ponašanje djelatnika i korisnika rezultirali su povoljnom epidemiološkom situacijom bez pojave zaraze korona virusom. Prioritet je, osim zaštite zdravlja, bio i olakšati korisnicima ova neizvjesna vremena, pružiti toplu riječ i osjećaj sigurnosti.
Osim domova za starije osobe, važnu ulogu za vrijeme epidemije korona virusa i potresa imala je i Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba koja je omogućila da naši socijalno najugroženiji sugrađani unatoč svim objektivnim problemima svakodnevno imaju osiguran topli obrok.
Zahvaljujući predanom radu, trudu i požrtvovnosti u skrbi za korisnike u teškim uvjetima epidemije i potresa, s ponosom je Domovima za starije osobe Centar, Dubrava, Ksaver, Maksimir, Medveščak, Park, Peščenica, Sveta Ana, Sveti Josip, Trešnjevka i Trnje te Ustanovi „Dobri dom“ Grada Zagreba dodijeljena Medalja Grada Zagreba.
Medalju je na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, ravnateljima ustanova uručio gradonačelnik Grada Zagreba, gosp. Milan Bandić.
Ovim putem upućujemo iskrene čestitke dobitnicima te još jednom zahvaljujemo na iznimnim naporima, empatiji i humanosti koju su uložili u skrb za korisnike u ovim izazovnim vremenima. 

Aktualnosti / događanja