clanak False

Gradonačelnik i zamjenici obišli radove na cjelovitoj obnovi Gornjogradske gimnazije

30.01.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Kolaet, sa suradnicima i ravnateljicom Anitom Perišić, obišli su danas radove na cjelovitoj obnovi Gornjogradske gimnazije na Katarininom trgu.

Tom prilikom gradonačelnik Tomašević je kazao kako je, od preuzimanja upravljanja Gradom, ova Gradska uprava uspješno završila osam projekata cjelovite obnove objekata javne namjene, od čega je školskih objekata bilo njih sedam. Zadnja škola koja je cjelovito obnovljena je Gimnazija Tituša Brezovačkog, čije je otvorenje bilo u prosincu prošle godine.

Ono što me posebno veseli jest što smo, baš kao i na Titušu, u suradnji s konzervatorima uspjeli iznaći rješenje za prenamjenu dosad nekorištenog tavanskog prostora u kojem će se smjestiti jedna učionica i kabineti, čime ćemo školi osigurati prelazak u jednosmjenski rad.  Uz to, škola će dobiti i dizalo čime će se osigurati i olakšati pristupačnost osobama s invaliditetom“. „Radovi se odvijaju po planu i vjerujem da ćemo se početkom iduće školske godine okupiti ovdje kako bismo školu i otvorili“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Vrijednost cjelovite obnove Gornjogradske gimnazije je oko 18 milijuna eura. Od toga su ukupno ugovorena sredstva za projekt Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u Gornjogradskoj gimnaziji 12.2 milijuna € (iz Fonda solidarnosti 2.4 milijuna €, državnog proračuna 2.3 milijuna €, te iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 7,5 milijuna €). Ostatak je iz gradskog proračuna.


Ravnateljica Anita Perišić istaknula je izvrsnu suradnju svih dionika u procesu obnove školske zgrade, zahvalivši gradonačelniku i djelatnicima gradskih ureda na svemu što se čini u tom procesu.

Osim na ovoj školi radovi su u tijeku i na obnovi I. Ekonomske škole, a njihov završetak očekuje se na ljeto. Također, u pripremi je projekt obnove Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Gradske vijesti