clanak False

Gradonačelnik otvorio 22. Festival jednakih mogućnosti

21.05.2024.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je otvorio 22. Festival jednakih mogućnosti koji se sljedeća tri dana održava na Trgu bana Jelačića. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom u suradnji s drugim umjetnicima.
 
„Ovaj festival je velika tradicija i obogaćuje kulturnu ponudu Zagreba. Festival organiziraju osobe s invaliditetom, a i čine većinu među izvođačima te volonterima. Osobe s invaliditetom zaslužuju imati jednake mogućnosti i zaslužuju pokazati sve što su pripremili za nas u sljedeća 3 dana. Ponosan sam što smo udvostručili proračun Grada Zagreba za osobe s invaliditetom i što je Zagreb ove godine proglašen Europskom prijestolnicom inkluzije i raznolikosti, što možemo zahvaliti i našem programu za osobe s invaliditetom. Pozivamo sve Zagrepčane da dođu i podrže festival te njegove sudionike“ naglasio je gradonačelnik Tomašević.
 
Festival je pokrenut još 2002. godine, a tijekom svih ovih godina ga organizira Društvo tjelesnih invalida. Kroz trodnevni program nastupit će preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih je 600 osoba s invaliditetom.
 
„Festival je ustanovljen kako bi osobe s invaliditetom pokazale svoje kreativne sposobnosti, da mogu pridonijeti kulturnoj ponudi grada i sudjelovati ravnopravno u izgradnji društvene zajednice,“ izjavila je predsjednica Društva tjelesnih invalida Viktorija Lisec.

Gradske vijesti