clanak False

Održane završne konferencije EU projekata „Mreža za mlade“ i „Centar za integraciju“

05.05.2022.
Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, u suradnji s projektnim partnerima održao je završne konferencije dvaju Europskih projekata.

04. svibnja 2022. u prostoru ZICER – Zagrebačkog inovacijskog centra održana je završna konferenciju projekta „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“, a u cilju prezentiranja provedenih aktivnosti i ostvarenih rezultata kroz 24 mjeseca provedbe Projekta. Grad Zagreb je nositelj Projekta, a „Ambidekster klub“, Hrabri telefon“, Udruga „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći, Udruženje „Djeca prva“, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Dječji dom Zagreb su partneri na Projektu.

Cilj Projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja i zapošljavanja za mlade bez roditeljske skrbi koji izlaze iz alternativne skrbi (s posebnim naglaskom na mlade majke) i mlade maloljetnike s problemima u ponašanju koji su u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja (s posebnim naglaskom na mlade s ovisnošću o kockanju i Internetu) kroz integriranu podršku Mreže za mlade s inicijalnim obuhvatom na području Grada Zagreba, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Osječko-baranjske županije. Vrijednost projekta je 1.463.765,84 kune (bespovratna sredstva).

Ostvareni rezultati Projekta su:
  • uspostavljena suradnička platforma „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“
  • pružena podrška za socijalno uključivanje mladih u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanju i mladih bez roditeljske skrbi iz alternativnih oblika skrbi – priprema i tranzicijska podrška
05. svibnja 2022. u prostoru Tribina grada Zagreba održana je završna konferencija projekta „Centar za integraciju“. Grad Zagreb je nositelj Projekta, a ustanova Dom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja „Duga–Zagreb“, Dom nade – udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama te Klinika za psihijatriju „Sveti Ivan” su partneri na Projektu.  Vrijednost projekta je 1.499.439,10 kuna (bespovratna sredstva).

Cilj Projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja za žrtve obiteljskog nasilja (posebice starije žrtve obiteljskog nasilja), beskućnike i ovisnike (posebice branitelje) integrirajući kapacitete ključnih dionika i transfer znanja i usluga u četiri županije: Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Osječko-baranjsku i Šibensko-kninsku.

Ostvareni rezultati Projekta su:
  • razvijen model podrške socijalnoj integraciji i zapošljavanja za ranjive ciljne skupine putem Centra za integraciju Grada Zagreba
  • pružena podrška za socijalno uključivanje i zapošljavanje za beskućnike u suradnji s udrugom Dom nade
  • pružena podrška za socijalno uključivanje i zapošljavanje za žrtve obiteljskog nasilja smještene u skloništu kao i starije žrtve obiteljskog nasilja
  • pružena podrška za socijalno uključivanje i zapošljavanje za ovisnike o kocki u suradnji s Psihijatrijskom bolnicom Sveti Ivan (PBSVI)
 
Oba Projekta pokazala su snagu povezanog djelovanja jedinica lokalne samouprave, udruga civilnog društva, ustanova socijalne skrbi i ostalih dionika u svrhu pružanja što dostupnijih i kvalitetnijih usluga za najranjivije skupine društva, te potrebu za daljnjim nastavkom suradnje, kao i zajedničkim sudjelovanjem u planiranju budućih projekata, kao i socijalnih politika Grada Zagreba.








Aktualnosti / događanja