clanak False

Otvoren promet na prvoj dionici Branimirove ulice u Sesvetama

11.06.2024.
Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnik Luka Korlaet pustili su danas u promet produženu Branimirovu ulicu u Sesvetama na dionici od Zagrebačke do Brestovečke ceste.

Time je završena prva od tri faze izgradnje kojom se uvodi važan novi prometni pravac u Sesvetama. Radovi su uključivali izgradnju prometnice s četiri trake, pješačko-biciklističke staze i autobusna ugibališta na trasi dužine 1177 metara, a izvedena su i četiri nova raskrižja sa semaforima.

S obzirom na spremnost projekta, sljedeća u izgradnju kreće treća dionica od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ceste, dok će na kraju biti izvedena poveznica, odnosno dionica od Brestovečke ulice do Ulice Ivana Ančića koja je građevinski najsloženija jer uključuje nadvožnjak iznad potoka Vuger i Kašinske ceste te propust iznad planinarskog puta.

„U inicijalnoj lokacijskoj dozvoli za drugu dionicu prometnica je planirana u nasipu kroz dolinu potoka Vuger s malim propustom preko potoka. To smo promijenili te se dolina potoka Vuger ostavlja u najvećoj mogućoj mjeri otvorena za pješački promet i najmanje moguće se zadire u postojeću šumu Novoselčina,” istaknuo je gradonačelnik.

Ukupno je za sve tri faze Branimirove osigurano oko 20 milijuna eura iz gradskog proračuna.

Također, gradonačelnik je podsjetio da su osigurana sredstva za izgradnju 2.8 kilometra produljene Kolakove od Dankovečke do Branimirove, što je investicija od još 14 milijuna eura iz gradskog proračuna.

„Spajanjem produljene Kolakove i Branimirove otvorit ćemo značajan novi prometni koridor sjeverno od Avenije Dubrava i Zagrebačke ceste u Sesvetama i prometno rasteretiti središnje prometnice u ove dvije zagrebačke četvrti“, istaknuo je Tomašević.

Dugoročni je cilj da se Avenija Dubrava i Zagrebačka ulica oblikuju kao ugodne gradske avenije s drvoredima i drugim elementima zelene infrastrukture.

Video se može pogledati OVDJE. 

Gradske vijesti