clanak False

Za vikend besplatna Žičara u Zagrebu

19.01.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba donio je danas odluku da usluga žičare bude besplatna za sve posjetitelje Sljemena ovaj vikend, 20. i 21. siječnja 2024. godine.
 
“S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom”, rekao je gradonačelnik Tomašević.
 
Građane pozivamo da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivamo građane da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru. Napominjemo i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji, te je Grad Zagreb u postupku pripreme za novu 4-sjednu sjedežnicu.
 
Vezano uz zimske uvjete u Zagrebu, sinoć je podignut stupanj pripravnosti Zimske službe Grada Zagreba, a od ranog jutra je svih 240 ekipa s vozilima čistilo snijeg na 2.644 kilometra prometnica u Zagrebu. Sve tramvajske linije cijeli su dan prometovale uobičajeno, a od 147 autobusnih linija desetak uglavnom brdskih linija koje su bile prekinute su u postupku normalizacije, te se ona očekuje u najskorijem roku. Sljemenska cesta koja je bila zatvorena na par sati, ponovno je otvorena za promet.
 
Zahvaljujemo svim žurnim službama na primjerenoj reakciji koja je doprinijela brzoj normalizaciji prometa i svih funkcija u glavnom gradu Republike Hrvatske.

Gradske vijesti