clanak False

COVID-19 izvješće - 11.2.2021.

12.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 58.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 252 antigenska testiranja, od čega je 16 nalaza bilo pozitivno (6,3%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 706 testiranja na SARS-CoV-2, a 53 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 60 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 178 osoba.

Od 60 obrađenih pozitivnih osoba: 33 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 17 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za pet osoba je još u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, dok su dvije osobe doputovale iz BiH. Dvije su osobe štićenici/djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod dva učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 45 učenika osnovnih i 107 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 333 aktivna slučaja.

 
     
Detaljni izvještaj (PDF)


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar