clanak False

Predškolski odgoj i obrazovanje

14.05.2020.

Dragi roditelji/skrbnici,

Grad Zagreb je, u želji da vam olakša upis djece u dječje vrtiće, pripremio novu uslugu e-Upisi u dječje vrtiće, uz pomoć koje možete iz svoga doma podnijeti zahtjev za upis djeteta u odabrani dječji vrtić kojem je osnivač Grad Zagreb.
Cilj ove usluge je osigurati vam što jednostavniji i napredniji sustav za prijavu djeteta u dječji vrtić.
 
Prije podnošenja zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić molimo da obavezno pročitate Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. na području Grada Zagreba na poveznici:

Obavijest


Prilikom odabira dječjeg vrtića i programa obratite pozornost na Plan upisa djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. odabranog dječjeg vrtića. Ponude verificiranih programa sukladno planovima upisa možete vidjeti na mrežnim stranicama svakog dječjeg vrtića, a isti se nalaze i u aplikaciji.
 
Popis dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb možete vidjeti na poveznici:

Popis dječjih vrtića

Roditelj/skrbnik djeteta zahtjev za upis djeteta treba podnijeti od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. isključivo putem elektroničke prijave samo jednom gradskom dječjem vrtiću, u pravilu onome prema mjestu stanovanja (primarni izbor), s mogućnošću odabira drugog gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije.
 
Podnošenje zahtjeva za upis moguće je isključivo putem e-Pisarnice na poveznici Pristup u e-Upise u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb u periodu dok je aktivan redovni upisni rok odnosno od 25. svibnja do 5. lipnja 2020:

https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/eIsprave2
 
Korisničke upute možete preuzeti na poveznici, a i iste se nalaze i u aplikaciji.

Korisničke upute

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je:
 
- adresa e-pošte (e-mail) ili/i  osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani,
 
- prijava u sustav pomoću sigurnosne razine 3 (ili više). 
 
Više o sustavu e-Građani i kako koristiti usluge u sustavu e-Građani možete vidjeti na poveznici:

https://gov.hr/e-gradjani/kako-postati-e-gradjanin/1553

Listu prihvatljivih vjerodajnica sigurnosne razine 3 ili više možete vidjeti na poveznici

https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667
 
Sa zahtjevom za upis djeteta potrebno je elektroničkim putem priložiti skenirane/fotografirane dokumente koji su navedeni u Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. na području Grada Zagreba.
 
Kako bismo roditeljima/skrbnicima osigurali optimalnu tehničku podršku u korištenju aplikacije tijekom postupka upisa djece, otvorili smo Helpdesk s adresom na koji nas mogu kontaktirati:

mailto:e-upisi.vrtici@zagreb.hr

 
Također, treba li roditeljima/skrbnicima pomoć u postupku elektroničke prijave u dječji vrtić, za podršku se mogu  obratiti  i odabranom dječjem vrtiću tijekom radnog vremena putem telefona ili e-pošte.
 
I NE ZABORAVITE ROK PRIJAVE JE OD
 
25. SVIBNJA DO 5. LIPNJA 2020. GODINE