clanak False

COVID-19 izvješće - 20.2.2021.

21.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 40, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.874, što je 38 osoba više, nego jučer!

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 866 testiranja na SARS-CoV-2, a 30 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 80 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 66 osoba.

Od 80 obrađenih pozitivnih osoba: 18 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 41 osoba je kontakt COVID + osoba. Obrada za devet osoba je još u tijeku. Kod četiri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama, a dvije su osobe doputovale iz BiH. Kod dvije je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, dok je jedna osoba školske dobi obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirane su dvije novooboljele korisnice.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod tri učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 34 učenika osnovnih i 101 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 383 aktivna slučaja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar