clanak False

COVID -19 izvješće - 20.3.2022.

20.03.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljele su 282 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 235.638, što je 312 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama su preminule četiri osobe.  

 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 376 uzoraka PCR testiranja, a 162 su nalaza bila pozitivna.  

 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 189 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za devet osoba. Od 189 COVID-om zaraženih osoba: 54 su kontakti COVID + osoba, dvije su doputovale iz Velike Britanije i Slovenije, 31 oboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 18 osoba obrada je u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 82 osobe poslana je uputa o mjerama, dok je kod jedne osobe moguća izloženost u odgojno-obrazovnoj ustanovi.

 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli su jedan korisnik i jedan nezdravstveni djelatnik.

 

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar