clanak False

COVID -19 izvješće - 25.2.2022.

26.02.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljele su 504 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 226.209, što je 939 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo osam osoba. 

  

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 761 uzorak PCR testiranja, a 397 je nalaza bilo pozitivno. 

  

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 587 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 41 osobu. Od 587 COVID-om zaraženih osoba: 125 su kontakti COVID + osoba, šest osoba je doputovalo iz Španjolske, BiH, Srbije, Slovenije i Njemačke, 148 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 62 osobe obrada je u tijeku, a 17 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 221 osobu poslana je uputa o mjerama, jedna je izložena prilikom okupljanja, šest u odgojno - obrazovnim ustanovama, dok je jedna izložena u zdravstvenoj ustanovi.

 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dva korisnika.
 

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.
 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je sedam korisnika i dva nezdravstvena djelatnika. 
 

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar