clanak False

COVID -19 izvješće - 25.3.2022.

25.03.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljela je 391 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 237.102, što je 435 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnici su preminule četiri osobe.  
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 525 uzoraka PCR testiranja, a 261 je nalaz bio pozitivan.  
 
Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 432 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 15 osoba. Od 432 COVID-om zaražene osobe: 99 su kontakti COVID + osoba, tri su osobe doputovale iz Italije, Srbije i Grčke, 75 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 32 osobe obrada je u tijeku. Dvije su osobe obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 219 osoba poslana je uputa o mjerama, kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, dok je kod jedne moguća izloženost tijekom okupljanja.
 
U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi osam osoba.
 
U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika, a u proteklom je tjednu u ambulantama Službe za školsku i adolescentnu medicinu cijepljeno dvoje djece.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika.
 
Tijekom jučerašnjeg dana cijepljene su četiri osobe.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar