clanak False

COVID-19 izvješće - 4.2.2021.

05.02.2021.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 298 antigenskih testiranja, od čega je 35 nalaza bilo pozitivno (11,7%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 712 testiranja na SARS-CoV-2, a 76 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 95 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 148 osoba.

Od 95 obrađenih pozitivnih osoba: 31 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 53 osobe su kontakti COVID + osoba. Dvije osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a obrada četiri osobe je još u tijeku. Dvije su osobe doputovale iz BiH i Zanzibara, a jedna je obrađena od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a kod jedne u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi tri korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod jednog nastavnika, jednog nenastavnog djelatnika i jednog učenika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 42 učenika osnovnih te 43 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 434 aktivna slučaja.

            Detaljni izvještaj (PDF)

 

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar