clanak False

COVID -19 izvješće - 9.3.2022.

09.03.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 549 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 232.082, što je 120 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo sedam osoba.  
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 721 uzorak PCR testiranja, a 377 je nalaza bilo pozitivno.  
 
Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 159 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 23 osobe. Od 159 COVID-om zaraženih osoba: 61 je kontakt COVID + osoba, četiri su osobe doputovale iz BIH i Slovenije, 53 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 27 osoba obrada je u tijeku, a jedna je osoba obrađena od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za devet osoba poslana je uputa o mjerama, kod jedne je moguća izloženost na radnom mjestu, dok su kod tri osobe moguće mjesto izloženosti zdravstvene ustanove.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi pet osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je devet korisnika.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar