clanak False

Festival zdravlja 2022.

21.05.2022.
Zagreb, 21.5.2022. - Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, dr. sc. Romana Galić danas je otvorila Festival zdravlja 2022. Omiljeni zagrebački park Maksimir ovog će vikenda postati središte zdravog življenja - ondje će se treći put održati Festival zdravlja. Na ovoj, za posjetitelje besplatnoj manifestaciji, okupit će se liječnici, nutricionisti, fitness treneri i brojni drugi stručnjaci, kreirajući tako najraznovrsniji program do sad. 

Kako je dr. sc. Romana Galić istaknula, na „Festivalu zdravlja“, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Dom zdravlja Zagreb - Istok, Centar za zdravlje mladih sudjeluju kao partneri.

"Tijekom sutrašnjeg dana bit će predstavljene razne aktivnosti koje Grad Zagreb besplatno nudi svojim sugrađanima na području mentalnog zdravlja, s posebnim naglaskom na dvije aktivnosti Grada: Centar za zdravlje mladih i Web portal „Mentalno zdravlje grada Zagreba“, stoga pozivam naše drage sugrađanke i sugrađane da ovaj vikend dođu u Park Maksimir, u naše smaragdno - zeleno srce metropole i uživaju u „Festivalu zdravlja“ te da posjete izlagačko mjesto Grada Zagreba i Centra za zdravlje mladih i informiraju se kako detektirati probleme i pravim pristupom zaštiti mentalno zdravlje djece i mladih." - navela je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.
 
Uzevši u obzir kako će jedno od pet djece razviti neki mentalni poremećaj te da izoliranost tijekom pandemije i isključivi boravak u online svijetu za posljedicu donose trajne posljedice narušavanja mentalnog zdravlja za jednu cijelu generaciju, važnost teme zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja je dodatno veća. O mentalnom zdravlju posebno će na panel diskusiji "Kako si?" govoriti dr. sc. Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i prof. dr. sc. Nataša Jokić - Begić, redovna profesorica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.Program, subota, 21.5.2022.
Program, nedjelja, 22.5.2022.

Aktualnosti/događanja