clanak False

Nabava udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike srednjih škola, šk. god. 2023./2024.

22.09.2023.

Sukladno Programu javnih potreba i Izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u srednjoškolskom odgoju i obrazovanju, Grad Zagreb će i u školskoj godini 2023./2024. učenicima srednjih škola osigurati ubženike i druge obrazovne materijale, i to za:

  • učenike srednjih škola kojima je osnivač Grad Zagreb (u 57 srednjih škola: 20 gimnazija, 35 strukovnih škola, 1 umjetničkoj školi - Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te 1 ustanovi za učenike s teškoćama u razvoju);
  • učenike privatnih srednjih škola (24 ustanove) koje organiziraju odgojno-obrazovni rad na području Grada Zagreba;
  • učenike ustanova u sustavu socijalne skrbi (3 ustanove);
  • učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba, a pohađaju školu izvan Grada Zagreba, a koja se nalazi u sastavu gradova i općina koji čine Urbanu aglomeraciju Zagreb za financijsko razdoblje 2021. - 2027. (gradovi Donja Stubica, Dugo Selo, Jastrebarsko, Oroslavje, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Zabok i Zaprešić te općine Bistra, Brckovljani, Brdovec, Dubravica, Gornja Stubica, Jakovlje, Klinča Sela, Kravarsko, Luka, Marija Bistrica, Marija Gorica, Orle, Pisarovina, Pokupsko, Pušća, Rugvica, Stubičke Toplice, Stupnik i Veliko Trgovišće)
  • učenike s prebivalištem u Gradu Zagrebu koji pohađaju programe srednjih škola koji se ne provode u srednjim školama na području Urbane aglomeracije Zagreb za financijsko razdoblje 2021. - 2027.;
  • učenike s prebivalištem na području Grada Zagreba koji su privremeno smješteni u udomiteljskoj obitelji ili kod drugog pružatelja socijalne usluge smještaja i upisani u srednje škole koje se ne nalaze na području Urbane aglomeracije Zagreb za financijsko razdoblje 2021. - 2027.

Drugi dokumenti:
  • Obrazac i privola za učenike s prebivalištem u Gradu Zagrebu koji pohađaju programe srednjih škola koji se ne provode u srednjim školama na području Urbane aglomeracije Zagreb (link)
  • Obrazac i privola za učenike s prebivalištem u Gradu Zagrebu, smještene u udomiteljske obitelji ili kod drugog pružatelja socijalne usluge smještaja, upisani u srednje škole izvan Urbane aglomeracije Zagreb (link)