clanak False

O projektu

24.03.2021.

Aplikaciju Moje Sljeme Grad Zagreb je namijenio svojim sugrađanima i svim posjetiteljima grada s ciljem približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenom, povratka Zagrepčana na planinarske staze, obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina življenja. Aplikacija omogućuje sigurno planinarenje i istraživanje Parka prirode Medvednica, zagrebačkog zelenog bisera kojega mnogi nazivaju i plućima Zagreba.

U ovo doba pandemije koronavirusa od velike je važnosti podizanje imuniteta koji se, među ostalim, postiže upravo kretanjem i boravkom u prirodi. Navigacijom i ostalim funkcionalnostima Aplikacija daje osjećaj sigurnosti neiskusnim planinarima te popularizira hodanje u prirodi, a u konačnici, također na tragu zdravog življenja, za očekivati je i manji broj automobila na Sljemenu.  

Grad Zagreb je jedan od rijetkih glavnih gradova u svijetu koji u neposrednoj blizini ima 'svoje brdo', a aplikacija Moje Sljeme je, među ostalim, i izvrstan alat za privlačenje stranih posjetitelja. Iako se Zagreb afirmirao kao atraktivna turistička destinacija, aplikacija sasvim sigurno može dodatno  doprinijeti i novim rekordima u posjećenosti. 

Boravak na otvorenom vrlo je važan za zdravlje, pa Grad Zagreb i na ovaj način, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera, svojim građanima želi poslati poruku o važnosti boravka na otvorenom koji, između ostalog, pomaže i očuvanju mentalnog zdravlja koje, uz fizičko zdravlje, nikako ne treba zanemariti. 

Funkcionalnosti uključuju: navigaciju, popis staza, popis domova i drugih odredišta kao što su izvori, špilje i sakralni objekti, opisi, galerije slika, vremenska prognoza itd.