clanak False

Tribina za roditelje: "Ovisnost o internetu - istina ili mit"

10.12.2021.
Tribina „ Ovisnost o Internetu – istina ili mit“ održat će se 14. prosinca 2021. godine s početkom u 18.00 sati putem YouTube kanala NZJZ Andrija Štampar https://www.youtube.com/.../UCC5DKd0Kxm.../featured

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo organizira još jednu tribinu za roditelje pod nazivom “Ovisnost o Internetu – istina ili mit“. Tribina se održava u mjesecu Međunarodne borbe protiv ovisnost, koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.

Internet je postao dio svakodnevice i svakako možemo reći da ima neke pozitivne strane: brzo traženje informacija, pregledavanje društvenih mreža, gledanja raznih sadržaja itd.

Ukoliko korištenje Intrneta ima jasan cilj i svrhu te se korištenje Interneta može vremenski ograničiti, njegovo korištenje ne vodi u problematiku ovisnosti. Ako osoba većinu svog vremena provodi na Internetu stalno provjeravajući društvene mreže i online sadržaje i nerijetko, umjesto izlaska vani, odabire ostanak kod kuće živeći život putem sadržaja koje Internet nudi, razvija se ovisnost.

Tematika tribine odnosi se na rastući problem pretjeranog boravka na Internetu, ne samo adolescenata, nego i roditelja. Često niti sami roditelji nisu svjesni svoje „ovisnosti“ o Internetu i koliko znanja imaju o tom području. Kao i u mnogim drugim područjima života, tako i u ovome, utjecaj roditelja je od izuzetnog značajnja. Oni svojim primjerom utječu na formiranje stava prema Internetu pa se potreba edukacije roditelja nameće kao sredstvo, koje će i roditeljima i djeci, pomoći i osnažiti ih u borbi protiv ovog problema.

 

Aktualnosti/događanja