clanak False

U Osijeku održana konferencija na temu mentalnog zdravlja djece i mladih _ 4. konferencija inicijative gradova - Zagreb, Split, Rijeka i Osijek

15.11.2022.
Osijek, 15.11.2022. - Grad Osijek je u suradnji sa studijem socijalnog rada, organizacijama civilnog društva, Kliničkom bolnicom Osijek i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije organizirao konferenciju na temu mentalnog zdravlja djece i mladih jer je to tema koja poprima sve više značaja i svakako je tema o kojoj je potrebno javno progovarati.

Nazočne je u ime Grada Osijeka pozdravila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković, napomenuvši kako je Grad Osijek prepoznao važnost većeg ulaganja u mentalno zdravlje, odnosno programe zaštite i unapređenje mentalnog zdravlja djece. Zamjenica osječkog gradonačelnika, gđa Crnković posebno je istaknula kako Grad Osijek želi javno i glasno govoriti o mentalnom zdravlju djece i mladih i uložiti napore u normalizaciju traženja podrške i pomoći, dostupnosti usluga i široku lepezu preventivnih aktivnosti.

Na 4. konferenciji inicijative gradova - Zagreb, Split, Rijeka i Osijek pod nazivom "Podrške mreže mentalnom zdravlju djece i mladih", dr. sc. Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba prezentirala je podatke na temu utjecaja pandemije i potresa na mentalno zdravlje djece i mladih u gradu Zagrebu.

Program konferencije

Aktualnosti/događanja