clanak False

Upisi u I. razred osnovne škole, šk. god. 2024./2025.

22.03.2024.
Sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14, 63/20)  upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja 2024.
 
Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja.

Iznimno od navedenog roka, roditelji/skrbnici djece s već utvrđenim teškoćama u razvoju ili djece koja su dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2023./2024., dužni su javiti se nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred u razdoblju od 15. veljače do 15. travnja, kako bi im se pravovremeno odredila potrebna programska i profesionalna potpora.

Zahtjev za prijevremeni upis djeteta roditelj/skrbnik predaje u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovom prebivalištu/boravištu, najkasnije do 31. ožujka 2024.

Molbu za upis djeteta u školu izvan upisnog područja roditelj/skrbnik predaje u tajništvo škole u koju želi upisati dijete do 15. svibnja 2024. godine. Zahtjevi se mogu predati i naknadno te će se obrađivati tijekom ljetnog perioda.
 
Informacije o mjestu i načinu provedbe pregleda utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred te potrebni obrasci nalaze se na linkovima niže:
  1. Obavijest o upisu djece, šk. god. 2024./2025.
  2. Raspored pregleda djece u ambulantama školske medicine po upisnim područjima
  3. Obrazac zahtjeva za prijevremeni upis/odgodu upisa

S ciljem lakšeg praćenja procesa upisa, potrebnih koraka te ključnih datuma, Grad Zagreb pripremio je kratki Vodič za upise koji je dostupan ovdje.


NAPOMENA:

Školska ambulanta Črnomerec, zbog radova na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja - zapad u Ulici baruna Filipovića 11, privremeno preseljena na novu lokaciju. Od ponedjeljka, 25. ožujka 2024. godine, ambulanta radi na adresi Grgura Ninskog 3 (bivši Dom zdravlja Željezničara).

Za sve potrebne informacije zainteresirani Ambulantu mogu kontaktirati elektronskom poštom: tihana.vidak@stampar.hr, viktorija.colig@stampar.hr i ana.sesto@stampar.hr.