clanak False

15. Dani zagrebačkih jagoda

17.05.2013.

Do 15. lipnja na 66 frekventnih gradskih lokacija nudit će se domaće, zdrave jagode uzgojene u vrtovima na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Riječ je o Danima zagrebačkih jagoda, manifestaciji koja se održava petnaestu godinu zaredom, a službenom otvorenju jutros na Trgu kralja Tomislava, kao i svake godine, prisustvovao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa zamjenikom župana Zagrebačke županije Rudolfom Vujevićem.

Kako se čulo, prije petnaestak godina krenuo je ambiciozni projekt poticanja proizvodnje i prodaje jagoda u Gradu Zagrebu. Nakon ulaganja u proizvodnju organizirana je i prvu seljačka tržnica jagoda tada jedina takva u Hrvatskoj. Do danas, proizvodnja jagoda se višestruko povećala , pa se procjenjuje na više od milijun kilograma. Slobodno se možemo pohvaliti podatkom da Hrvatska u sezoni više ne uvozi te slatke proizvode nego ih čak izvozi u Europu. Što je još važnije, danas od jagoda ima prihode pedesetak obitelji iz Grada Zagreba i još najmanje toliko u Zagrebačkoj županiji.
Sada je na redu brendiranje zagrebačke jagode, kako bi naši proizvođači sačuvali današnju poziciju na tržištu i oduprli se sve većoj konkurenciji. Projekt je u tijeku i ima punu potporu Grada Zagreba.