clanak False

20 televizija s tri kontinenta pratilo Muški slalom SQT

Nakon utrke u nedjelju koju je uživo prenosilo 18 televizija, muški slalom ovogodišnjeg VIP Snow Queen Trophya, ponovno je rušio rekorde. Čak 20 televizijskih postaja iz Europe, Azije i Amerike uživo je prenosilo trku 


06.01.2010.

6. siječnja_muški slalom SQT

Nakon utrke u nedjelju koju je uživo prenosilo 18 televizija, muški slalom ovogodišnjeg „VIP Snow Queen Trophya“, ponovno je rušio rekorde. Prema priopćenju iz Hrvatskog skijaškog saveza, čak 20 televizijskih postaja iz Europe, Azije i Amerike uživo je prenosilo utrku ili puštalo snimku kasnije tijekom dana. Još 30 televizijskih postaja iz drugih zemalja preuzimalo je snimljeni materijal za informativni i sportski program. Ovogodišnji “VIP Snow Queen Trophy” pratilo je 438 akreditiranih domaćih i stranih novinara i fotoreportera.

HTV je za prijenos osigurao 24 kamere s dvije SNG terenske ekipe. EUROSPORT, ORF, SVT, RAI,...samo su neke od poznatih televizija koje su prenosile ovogodišnji SQT i najbolji su dokaz kako je ova manifestacija iz godine u godinu velika i uspješna promocija Zagreba i Hrvatske. Ispitivanja TV gledanosti pokazala su da je prošlogodišnje sljemenske utrke u prijenosima uživo, snimkama, reportažama i vijestima gledalo preko 220 milijuna TV gledatelja širom svijeta, po čemu su naše utrke po TV gledanosti druge u svijetu odmah iza Kitzbuhela.

U izjavi za medije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da je posebno ponosan na ovu utrku i sve što se događa na Sljemenu jer je to jedan od njegovih dražih projekata koji se pokazao itekako uspješnim.

Zanimljivosti:

  • 83 skijaša iz 26 zemalja borilo se za pobjedničko postolje “VIP Snow Queen Trophya”, a krunu je dobio  25-godišnji je Talijan Giuliano Razzoli.
  • Nakon nekoliko dana promjenljivog vremena Sljeme je bilo prekriveno sa 40-tak centimetara novog snijega, kao i u nedjelju na ženskoj utrci, ZET je osigurao 80 autobusa koji su polazili svake minute.
  • Na Krumpirištu se pripremalo 15 tisuća porcija graha, 5 tisuća sendviča i 5 tisuća hot dogova, a za sve posjetitelje osigurane su dovoljne količine čaja, grickalica i čokolade.