clanak False

2011. godina proglašena pastoralnom Godinom obitelji

19.04.2017.

 Odredbom Hrvatske biskupske konferencije 2011. godina proglašena je pastoralnom Godinom obitelji. Vrhunac pastoralne godine povezan je s dolaskom Sv. Oca Benedikta XVI. u Zagreb 4. i 5. lipnja 2011.

„Hrvatski Caritas želi doprinijeti snaženju obitelji radeći najbolje ono na što pozvan - motivirati najširu društvenu zajednicu za konkretnu pomoć obiteljima u potrebi“, rekao je Mrzljak u uvodnoj riječi. „Ukoliko želimo doprinijeti ozdravljenju vrijednosti u društvu, naših međusobnih odnosa i povjerenja, kojima svi težimo u ovom vremenu posvemašnje krize, uistinu se pokazuje bitnim krenuti od obitelji“, nastavio je Mrzljak.

“Iskustvo proteklih sedam godina provođenja akcije „Za 1000 radosti“ naučilo nas je kako je često potrebno samo malo da bi se pokrenuo lanac dobra i čudesnih promjena”, kazao je Svalina. „A obitelji koje se možda već godinama nose s nerješivim problemima, koje su pritisnute krizom, neimaštinom, nerazumijevanjem ili bolešću te izgubile volju i odvažnost da krenu iznova - nakon što iskuse dobrotu drugih kao da postaju spremnije nositi se sa svojim problemima i mijenjati svoj životni put”, završio je Svalina.

Djeca iz dječjeg zbora OŠ Pavleka Miškine koja su izvela prigodan program u povodu blagdana Sv. Nikole svim su sudionicima podijelila prigodne darove koje su sama izradila.