landing
U Gradskoj vijećnici Grada Lisabona u utorak 11. srpnja 2017. godine sastali su se gradonačelnici Lisabona i Zagreba, Fernando Medina i Milan Bandić radi obilježavanja 40. obljetnice prijateljstva i potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

Memorandum je nastavak Sporazuma iz 1977. te je potvrda dobrih odnosa i osnaživanja dosadašnje suradnje u gospodarstvu, u području inovacija, urbanizma, kulture i turizma.

akon što se obratio prisutnima, gradonačelnik Bandić pozvao je gradonačelnika Medinu u posjet Zagrebu, što je on s radošću prihvatio. Također, zagrebački gradonačelnik upisao se u „Zlatnu knjigu Grada Lisabona“ u koju svoje dojmove i poruke ostavljaju visoki gosti koji posjećuju Lisabon.

U sklopu ljetnog Festivala Ao Largo koncertom Zagrebačke filharmonije ispred Nacionalnog kazališta Sao Carlos svečano je obilježena 40. obljetnica prijateljstva dva grada. Ovim koncertom započela je kulturno-umjetnička razmjena dvaju gradova koja se nastavila nastupom  fado pjevačice Ane Moure u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 15. studenog 2017. godine. Također, otvorena je i izložba fotografija iz fundusa Muzeja Grada Zagreba te izložba Vatroslava Kuliša u Nacionalnome muzeju Cochia u Lisabonu od 24. listopada do 30. studenog 2017. godine.