clanak False

40. obljetnica prijateljstva Lisabona i Zagreba

15.11.2017.
U povodu obilježavanja 40. obljetnice prijateljstva između Lisabona i Zagreba, danas su se u gradskoj palači Dverce susrela izaslanstva dvaju gradova, a večeras će se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održati koncert Ane Moure, zvijezde portugalskog fada.
 
Vijećnica za kulturu Grada Lisabona Catarina Vaz Pinto nakon sastanka je izrazila zadovoljstvo što je se nalazi u Zagrebu u povodu ove velike obljetnice – 40 godina prijateljstva. Sretna sam što na području kulture imamo izvrsnu suradnju i što će večeras pred građanima Zagreba nastupiti naša velika zvijezda Ana Moure, rekla je vijećnica Pinto, napomenuvši da se nada da će suradnja između dva prijateljska grada osvajati druga područja.
 
Večerašnji koncert nastavak je razmjene kulturnih događanja u okviru koje je na ovogodišnjem lisabonskom festivalu Ao Largo gostovala Zagrebačka filharmonija, a u Nacionalnom muzeju portugalske prijestolnice otvorena je izložba Umjetnost Zagreba Lisabonu, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te dodao da se na sastanku razgovaralo o proširenju suradnje.
 
Uz vijećnicu Catarinu Vaz Pinto, sastanku su prisustovali i glavni tajnik Grada Lisabona Alberto Laplaine Guimarães te veleposlanik Portugala u Republici Hrvatskoj Jorge Silva Lopes.

Gradske vijesti - 2017.