clanak False

Aktivnost sadnje trešanja u okviru projekta „Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje“

20.12.2021.
Grad Zagreb partner je Udruzi za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga na projektu „Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje“ (u daljnjem tekstu: Projekt).

Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga je nositelj Projekta, a partneri su Grad Zagreb, Matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb, Hrvatski savez udruga invalida rada, Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Sljeme „Šestine“- Zagreb, Matica umirovljenika Trnje i Udruga za promicanje kulturnih vrednota „Šestinček“. Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj Projekta je unaprijediti kapacitete partnerskih udruga umirovljenika i kulturno umjetničkih partnerskih udruga za osmišljavanje, unaprjeđenje i provedbu programa aktivnog starenja i međugeneracijskih programa kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika na rubnim i ruralnim područjima Zagreba.

U okviru Projekta, 17. studenog 2021. godine na području Mjesnog odbora Šestine i Mjesnog odbora Medvedgrad (kod dvorca Pongratz u Mikulićima) održana je aktivnost sadnje 20 stabala trešanja.

Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga uključila je aktivnost sadnje trešanja i u Nacionalnu kampanju „Zasadi stablo, ne budi panj!“. Kampanji su se priključile i srednje škole s područja grada Zagreba, Osnovna škola Šestine, udruge umirovljenika s područja grada Zagreba te predstavnici Gradske četvrti Podsljeme, MO Šestine i MO Medvedgrad.

Izaslanik gradonačelnika, g. Krešimir Kompesak zasadio je prvu sadnicu trešnje u Šestinama, a pomoćnica pročelnice za socijalnu politiku Gradskog ureda za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom, gđa Zorana Uzelac Bošnjak, univ.spec.act.soc., zasadila je prvu trešnju kod dvorca Pongratz u Mikulićima.




Aktualnosti / događanja