clanak False

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za raseljene osobe iz Ukrajine

09.03.2022.
Knjižnice grada Zagreba odlučile su raseljenim osobama iz ratom zahvaćene Ukrajine omogućiti besplatan upis u knjižnicu. Odluku je donijela ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Višnja Cej želeći na taj način pružiti potporu svim građanima Ukrajine i izraziti solidarnost u teškim trenucima.

U sklopu Knjižnica grada Zagreba djeluje Središnja knjižnica Rusina i Ukrajinaca čiji je centralni dio fonda knjižnice smješten u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, a dijelovi građe iz fonda mogu se posuđivati u narodnim knjižnicama u Vinkovcima, Lipovljanima, Slavonskom Brodu, Vukovaru i Petrovcima.

Zbirka sadrži knjige, časopise, novine, te AV građu, kao i referentnu zbirku. S obzirom da se građa nabavlja direktno u Ukrajini, knjižnica predlaže čitateljima najnovije knjige suvremenih popularnih ukrajinskih autora povijesnih, kriminalnih i drugih romana i priča, filozofskih traktata i neobične poezije, koji su danas priznati najboljima u Ukrajini, ali i izvan njezinih granica.

Središnja knjižnica Rusina i Ukrajinaca ujedno je i kulturni centar te organizira izložbe, književne i glazbene večeri. Voditeljica knjižnice Katarina Todorcev Hlača izrazila je spremnost pomoći i oko svih drugih informacije koje bi posjetiteljima knjižnice mogle biti potrebne.

Više informacija o radu knjižnice dostupno je na stranici Središnje knjižnice Rusina i Ukrajinaca Republike Hrvatske.

 

Aktualno