clanak False

Besplatne kreativne radionice u centrima za kulturu za vrijeme školskih praznika

05.04.2023.
Zagrebački centri za kulturu tijekom školskih praznika organiziraju besplatne kreativne radionice za djecu školskog uzrasta. Radionice se uglavnom održavaju u jutarnjim satima, a školarci mogu birati između plesnih, dramskih, likovnih ili filmskih te ekoloških radionica. Zbog velikog interesa za neke radionice potrebne su predbilježbe.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizira radionice nazvane „Proljetni kreativni praznici“ koje počinju u petak, 7. travnja u 11 sati u prostoru centra, Ilica 227. Na prvoj radionici polaznici će  naučiti izraditi nejestive pisanice koje će poslužiti kao dekoracija, ne samo ovoga već i budućih Uskrsa. Radionice se nastavljaju 12. i 14. travnja od 11 do 13 sati, a prvoga dana održati će se radionica kibernetičke igračke dok će na zadnjoj radionici polaznici naučiti izraditi novčanik za kovanice.
 
KRAP - proljetna radionica za školarce održat će se i u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Besplatne  likovno - scenske radionice organizirane su od 11. do 14. travnja od 10 do 12.30 sati. Na ovoj radionici polaznici će učiti osnovne vrste biljaka koje rastu u našim gradskim zelenim oazama. Kroz originalnu priču voditelja djeca će se upoznati s biljnim bogatstvom parka Maksimir. Svaki dan, gradit će priču koju će kroz ples, igru i kreiranje odigrati zadnji dan radionice. 

Besplatne likovne radionice održat će se i u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Obiteljska radionica Zeko za cvjetnjak održat će se 11. travnja od 17 do 18 sati. Na radionici će polaznici naučiti  izraditi zanimljivog zeku koji se možeš staviti u cvjetnjak ili u teglicu s biljkom. Njupači papira naziv je druge radionice koja će se održati 13. travnja od 17 do 18 sati. Radionica obuhvaća jednostavnu origami tehniku presavijanja papira, a potom i neizbježnog ukrašavanja koje će origami pretvoriti u malu životinjicu, čudovište ili možda svemirca.

Cool school - uskršnji praznici na Trešnjevci održat će se od 11. do 14. travnja. U Centru za kulturu Trešnjevka od 10 do 11.30 sati organizirane su likovne, STEM radionice i eko radionice na otvorenom. Besplatne radionice organizirane su za školarce i u Društvenom domu Prečko gdje će polaznici od 11. do 15. travnja od 11 do 12.30 sati moći sudjelovati u radionicama u sklopu CeKaTe Kreativnog inkubatora.

Besplatne radionice organizirane su i u Kulturnom centru Travno. Radionice se održavaju od 11. do 14. travnja u terminu od 10 do 12 sati. Polaznici će moći birati između hobby art radionica, lutkarske radionice i radionice izrade licitarskih srca.
 
U Centru mladih Ribnjak  od 11. do 14. travnja svaki dan od 10 do 12 sati organiziran je program proljetnih praznika za djecu osnovnoškolske dobi. Očekuju vas besplatne glazbene i likovne radionice, u sklopu kojih će se svirati razni mali instrumenti ali i predmeti, šljunak i lišće…

Narodno sveučilište Dubrava  besplatne radionice za djecu tijekom školskih praznika organizira na dvije lokacije. U kulturnom centru, Dubrava 51a od 11. do 15. travnja održavat će se IV. Međunarodna radionica animiranog filma u sklopu koje će polaznici  napisati scenarij za film, izraditi likove i pozadine od papira i snimiti film sa profesionalnom opremom u tehnici cut out stop animacije. Na istoj lokaciji od 11. do 14. travnja, od 10 do 13 sati održat će se i kreativna radionica Dašak proljeća. Također, 13. travnja od 10 do 13. sati u predvorju Kulturnog centar, Dubrava 51 a, održat će se i radionica izrade jurijevskog vijenca. Na drugoj lokaciji, u Dječje kazalištu Dubrava od 11. do 13. travnja organizirane su kreativne radionice u sklopu projekta Dubrava gori: izmještanje Akademije likovnih umjetnosti.

Centar Knap za vrijeme proljetnih praznika organizira besplatne radionice u sklopu programa Pešča Campus. Radionice će se održati od 11. do 14. travnja u prijepodnevnom terminu od 10 do 11:30 sati u prostorima Centra. Za učenike od 1. do 4. razreda pripremili su radionicu predmetnog lutkarstva gdje će naučiti kako predmetima iz okoline napraviti lutkarsku predstavu. Učenici od 5. do 7. razreda će se okušati u izradi animacije u klasičnoj 2D tehnici i stop motion animaciji.

Bogat program pripremili su i u Narodnom sveučilištu Sesvete. Radionice nazvane „Probudi se proljeće“ održat će se od 11. do 14. travnja u dva termina od 10 do 11.30 sati te od 16 do 18 sati. Polaznici mogu birati između kreativnih ekoloških i likovnih radionica te radionica akrobacija na svili.

Centar za kulturu Novi Zagreb organizira kreativno druženje školaraca za vrijeme proljetnih praznika koje će trajati od 11. do 14. travnja svakoga dana od 10 do 14 sati. Uz radionicu engleskog jezika održat će se i znanstvenopopularne radionice koje se sastoje od pokusa, demonstracija, vođenih razgovora i interaktivnih kvizova. Svrha radionica je upoznavanje djece sa svijetom znanosti, znanstvenim područjima i metodama kroz njima primjerene sadržaje i način prezentacije.
 

Aktualno