clanak False

Dan fakulteta političkih znanosti

07.11.2023.
Fakultet političkih znanosti proslavio je još jednu obljetnicu uspješnog rada svečanom sjednicom, a u ime Grada Zagreba okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Poželjevši svima puno uspjeha u daljnjem radu, zamjenik je istaknuo kako će akademski rad zasigurno biti puno ugodniji u potpuno obnovljenoj zgradi fakulteta u Lepušićevoj, na kojoj traju građevinski radovi nakon štete prouzročene potresom 2020.

Uz dekana FPZG-a  Andriju Henjaka i rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića, skup su pozdravili i izaslanici Predsjednika Sabora RH i Predsjednika RH Davor Ivo Stier te Velibor Mačkić.

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu je najstarija znanstvena institucija s područja političke znanosti u ovom dijelu Europe i jedini studij političkih znanosti u Republici Hrvatskoj, utemeljen 23. veljače 1962. FPZG je akademska institucija čija je zadaća kritički usmjereno stjecanje i prenošenje spoznaja o hrvatskoj državi i politici, društvu, medijima i javnosti, kao i relevantnom međunarodnom okruženju.

Gradske vijesti - 2023.