clanak False

Gradonačelnik o naselju Sopnica Jelkovec

19.04.2013.

Na zamolbu žitelja naselja Sopnica Jelkovec koju su mu poslali kasno sinoć, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao ih je danas na sastanak u Gradsku upravu, kojemu, međutim, nisu mogli prisustvovati uz ispriku da rade. Sastanak je svejedno održan i to s predstavnicima MADARE, krovne romske udruge koja se obvezala pomoći u rješavanju problema u naselju, u dijelu koji se tiče romskih obitelji. Gradonačelnik je za sutra u 8 sati ponovo zakazao sastanak odlučan riješti tenzije u tom naselju.


Tijekom travnja 2009. podijelio sam, prvi puta u povijesti, 900 stanova građanima ovoga grada koji se nisu snašli u tržišnoj utakmici. Pet godina kasnije, došlo je do tenzija koje izaziva pet ljudi . Kasno sinoć dobio sam mail od predstavnika stanara naselja ali nisu došli. Pozvao sam ih ponovo sutra, jer želim riješiti problem. Sutra u 8 sati u jutro doći će ponovo i predstavnici Roma koji čine 1,5% od ukupnog broja stanova kojima upravlja grad. Na tom zajedničkom sastanku konačno ćemo definirati što raditi. I kao što sam 2009. bio odlučan u tome da kao gradonačelnik svih građana Zagreba pomognem onima kojima je najpotrebnije, sada sam odlučan riješiti i ovaj problem – rekao je gradonačelnik koji sutra očekuje konstruktivan razgovor i dogovor.


Naglasio je, također, da je između 62 obitelji koje neredovito plaćaju, pet onih koji ne plaćaju režije i rade probleme. A pritom nije riječ samo o romskim obiteljima.