clanak False

Modnom revijom URIHO predstavio novu radnu odjeću za zdravstveno osoblje

24.04.2023.
Radna odjeća za zdravstveno osoblje, kreirana u zaštitnoj radionici Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), predstavljena je danas bolnicama, poliklinikama, domovima za starije i domovima zdravlja na modnoj reviji na kojoj su modele nosili radnici i radnice Ustanove.

URIHO-v odjel za dizajn i razvoj proizvoda osmislio je za radnike u zdravstvu nove, funkcionalne odjevne predmete prilagođene potrebama struke i modernog vremena.

„Dragi naši Urihovci, ponosna sam i sretna što dijelim ove trenutke s vama.  Osmislili ste i izradili lijepu i modernu odjeću za naše zdravstvene djelatnike, a dodanu vrijednost čine sjajna organizacija modne revije i naravno, manekenke i manekeni koji s radošću nose ono što su izradili svojim vrijednim rukama“, kazala je tom prigodom pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić.

URIHO je prva zaštitna radionica u Republici Hrvatskoj koja posjeduje ISO standard. Certifikat za sustav upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008 potvrđuje usklađenost URIHO-a sa strogim svjetskim standardima kvalitetne poslovne organizacije kojim je definiran sustav upravljanja kvalitetom, odgovornost poslodavca, upravljanje resursima, realizacija proizvoda, mjerenja i analize. Za kupce URIHO-vih proizvoda i usluga, i za njegove zaposlenike, uvođenje ISO standarda znači kontinuirano unapređenje kvalitete rada, inovativnosti i fleksibilnosti.

Već 77 godina neprekinute tradicije u proizvodnji visoko kvalitetne radno-zaštitne odjeće i obuće, proizvoda od tiska, kartonaže, kožne galanterije, keramike, metala i ortopedije utkano je u povijest ove ustanove koja zapošljava 465  radnika/ca  od čega njih 300 su osobe s invaliditetom. Najveća je to i najrazvijenija zaštitna radionica na području RH sa socijalno osviještenom misijom profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Aktualno