clanak False

Obilježena 15. godišnjica rada Centra za rehabilitaciju Silver

15.09.2023.
U društvu brojnih uzvanika, jučer je  hotelu The Westin Zagreb svečano obilježeno 15 godina rada Centra za rehabilitaciju Silver. Tom prilikom predstavljen je rad Centra Silver od njegovih početaka do današnjeg dana kada ima status jednog od svjetski priznatih centara izvrsnosti.
 
Bila je to prilika da se predstave i socijalizatori pasa pomagača, bez čijeg truda i nesebične pomoći štenci ne bi mogli biti u uključeni u školovanje za buduće pse pomagače te ostvariti svoju važnu pomagačku ulogu u životima velikog broja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Skupu se obratio i korisnik psa vodiča, koji je ispričao važnost uloge psa u njegovom životu te pozitivne promjene koje su nastale u suživotu s psom  vodičem.
 
Kako i priliči ovakvom svečanom događaju, iskazane su zahvale brojnim vanjskim suradnicima, kao i djelatnicima čiji je entuzijazam u velikoj mjeri zaslužan da je Centar Silver izrastao u ustanovu kakva je danas.
 
Na stručnom skupu "Razvoj inovativnih rehabilitacijskih modela s psima pomagačima i terapijskim psima" održanom u sklopu obilježavanja obljetnice, predstavljeni su rezultati rada Centra - inovativni rehabilitacijski modeli temeljeni na suvremenim znanstvenim i tehnološkim dostignućima.Aktualno