clanak False

Održana javnozdravstvena manifestacija Dan dojki _ BRA DAY 2022.

24.09.2022.

Održana javnozdravstvena manifestacija Dan dojki - BRA DAY

Zagreb, 24.09.2022. - Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, i ove godine je „Dan dojki – BRA DAY“ obilježila Hrvatska liga protiv raka u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Zajednicom pacijenata oboljelih od raka „Sv. Juraj“. Humanitarnom prodajom simboličnih sadnica vrijeska, žilave ukrasne biljke koja se ne predaje lako pod utjecajem raznih vremenskih uvjeta, danas se na Trgu Petra Preradovića, u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, uz podjelu informativnih i edukativnih letaka te poticajne priče brojnih žena ali i savjete stručnjaka, na zagrebačkom Cvjetnom trgu održala ovogodišnja javnozdravstvena manifestacija „Dan dojki – BRA DAY 2022.“.

Cilj javnozdravstvene kampanje „Dan dojki – BRA DAY“ je educirati žene o tome kako sačuvati zdrave dojke, kako najbolje izliječiti bolesne dojke te osvijestiti žene da imaju mogućnost rekonstrukcije dojke s ciljem očuvanja psihofizičkog integriteta.

Izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Romana Galić istaknula je kako Grad Zagreb podržava aktivnosti koje djeluju uzorno u zajednici i pružaju podršku njenom razvoju te da je zadaća svih činiti što više kako bi se istaknula važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. 

"Iznimno je važno u svakoj prilici uvijek i iznova ponoviti koliko se redovitim pregledom i samopregledom, mamografijom i ultrazvučnim pregledom, rak dojke može otkriti u ranom stadiju, kada su šanse za izlječenje i preživljenje mnogo veće stoga je od neizmjerne važnosti raditi na podizanju svijesti i educiranosti žena o važnosti preventivnih pregleda", naglasila je na današnjem događanju izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Romana Galić.

Dr. sc. Romana Galić 
zahvalila je Hrvatskoj ligi protiv raka na svemu što čini za naše sugrađanke, kazavši kako Hrvatska liga protiv raka svojim aktivnostima, predanim radom i zalaganjem, kroz edukativne akcije, informiranje i senzibilizaciju javnosti skreće pozornost na borbu protiv raka dojke i skrbi za oboljele.