clanak False

Povijesni spoj Branimirove

27.04.2013.


Šetnjom novoizgrađenom dionicom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je simbolično pustio u promet posljednjih 320 metara Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove. Taj povijesni spoj omogućuje neprekinuti prometni tok od Glavnog kolodvora do Zagrebačke ulice u Dubravi, a to znači da se iz gradskog središta do Sesveta može doći za kojih dvadesetak minuta.


Zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog kapitalnog prometnog projekta koji je počeo još 2005. i to temeljitom rekonstrukcijom raskrižja Branimirova – Držićeva i izgradnjom Branimirove od Držićeve do ulice Crvenog križa, gradonačelnik je zamolio sugrađane za još malo strpljenja jer će se narednih nekoliko dana podešavati semafori kako bi se promet odvijao što je brže i kvalitetnije moguće.


Riječ je o dovršetku I. faze dijela Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove ulice koja obuhvaća jedan kolnik sa po jednom prometnom trakom u svakom smjeru, dva semaforizirana raskrižja, sa ulicom Zavrtnica na zapadnom dijelu i s Heinzelovom ulicom na istočnom dijelu, pripadajućim nogostupom s južne strane kolnika, javnom rasvjetom i kanalom oborinske odvodnje u duljini od 100 m. U sklopu navedenih radova izvedeni su i radovi na polaganju vrelovoda u trupu buduće prometnice, a među ostalim, radi zaštite postojećih stambenih objekata izgrađena su i četiri potporna zida ukupne duljine 200 m, visine i do 2,8 m. 


Unutar koridora izvedene prometnice već ranije je, u sklopu izgradnje druge faze Branimirove ulice od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice, izgrađen novi kolektor koji je spojen na postojeći kolektor u Heinzelovoj ulici.


Nakon što se do kraja riješe preostala imovinsko pravna pitanja, sljedeće godine počet će izgranja južnog kolnika s dvije trake čime će Branimirova profunkcionirati u punom profilu.